BIND-t.

Met BIND-t willen we het samenwerken in bedrijven makkelijker maken. Vooral in voor sectoren waar de druk hoog is. Zoals in veiligheid, industrie, productie, zorg en onderwijs. Als we daar een steentje kunnen bijdragen, met coaching, training en onderzoek, doen we dat graag.

onze gereedschapskist

Mensen in organisaties weten vaak zelf het beste wat voor hun werkt. Daarom gaan wij als eerste met hen in gesprek over hoe het beter kan. Op zoek naar mogelijkheden. Dit doen we op een no-nonsens manier. 

De aanpak van BIND-t

  • Een brede kijk naar hoe de hele omgeving meedoet bij het gedrag van mensen. Er komt zoveel meer bij kijken. Dat nemen we mee. Hiervoor gebruiken we onder andere Deep Democracy.
  • Onderzoek naar persoonlijkheden, communicatie stijlen, drijfveren, rollen, groepsdynamica, identiteit en organisatie cultuur, als basis voor ontwikkeling. Hiervoor gebruiken we o.a. een Identiteitsonderzoek op maat en het drijfveren onderzoek Spiral Drives. 
  • Serious Play een wetenschappelijk bewezen manier van leren waarbij we de handen inzetten en via een ervaring leren. Vormen die wij inzetten zijn o.a. LEGO® Serious Play®, creatieve spel/werkvormen en outdoor activiteiten.

 

We zijn gecertificeerd bij de LVSC als register coach en organisatiebegeleider, een beroepsvereniging van en voor professionele coaches en supervisoren; Facilitator of LEGO® SERIOUS PLAY® method and materials. Spiral Drives™; Learning path ervaringsleer; Maps TEll en Deep Democracy.

BIND-t staat voor verbinden. Mensen, teams en afdelingen samenbrengen in organisaties. De -t erbij maakt het een werkwoord. Er actief mee bezig zijn. Een bint is ook een draagbalk in de bouw. Een stevige fundering.