BIND-t.

Met BIND-t willen we het werken makkelijker maken. Door het inzetten van coaching, training en onderzoek zorgen we voor meer mogelijkheden in bedrijven. We werken voor sectoren waar de druk hoog is. Zoals industrie, food, veiligheid, zorg en onderwijs. Het werk zelf is hier vaak complex genoeg. Als we dan een steentje bij kunnen dragen, doen we dat graag. 

onze gereedschapskist

Mensen in organisaties hebben zelf de antwoorden en oplossingen, ze kunnen er alleen soms niet bij. Daarom stellen wij vragen en kijken zonder oordeel of advies, naar hoe het beter kan. Zodat er weer meer mogelijkheden ontstaan en zin tot actie. Dit doen we op een no-nonsens manier.  Pragmatisch, in de praktijk toepasbaar. Doen wat er gedaan moet worden. Zeggen wat er gezegd moet worden. Met de voeten in de klei.

De aanpak van BIND-t is gebaseerd op: 

  • Een systemische kijk naar hoe de omgeving mee meedoet bij het gedrag van een individu, team of organisatie. Hiervoor gebruiken we onder andere Deep Democracy.
  • Onderzoek naar persoonlijkheden, communicatie stijlen, drijfveren, groepsdynamica, identiteit en organisatie cultuur, als basis voor ontwikkeling. Hiervoor gebruiken we o.a. Spiral Drives.
  • Serious Play een wetenschappelijk bewezen manier van leren waarbij we de handen inzetten als verlenging van onze hersenen. Twee vormen van serious play die wij inzetten zijn ervaringsleren en LEGO® Serious Play®.

 

We zijn gecertificeerd bij de LVSC als register coach en organisatiebegeleider, een beroepsvereniging van en voor professionele coaches en supervisoren; Facilitator of LEGO® SERIOUS PLAY® method and materials. Spiral Drives™; Learning path ervaringsleer; Maps TEll en Deep Democracy.