bij uw organisatie.

Soms moet het in een organisatie anders. Dit vraagt iets van de mensen in de organisatie qua leiderschap en in het algemeen. Vaak gaat zo'n veranderproces niet vanzelf. Als organisatiebegeleider staan we daarin graag bij, via ontwikkelingstrajecten of elementen daarvan zoals:

team coaching

Coaching van teams, MT's, werkgroepen, stuurgroepen. Gebruikmakend van systemisch werken, groepsdynamica, ervaringsleer en LEGO® Serious Play®. Naar gelang wat bij het team past. 

individuele coaching

Ter ondersteuning van de organisatieontwikkeling, teamontwikkeling, team coaching of training. Of bij het omgaan met persoonlijk leed of het klem voelen zitten in een werksituatie.  Daarnaast ook als sparringpartner voor Directie, (operationele) Leiding of Stafafdeling.

training

Gericht op de 'mens' kant van de werkcontext. Zoals persoonlijke ontwikkeling; leiderschap; team of organisatie ontwikkeling; conflicthantering; besluitvorming en onderhandeling; omgaan met weerstand; overtuigend communiceren en horizontaal samenwerken als 21st Century Skill.

onderzoek

Onderzoek naar de cultuur van organisaties, de identiteit, drijfveren of communicatiestijl van teams en medewerkers. We werken met testinstrumenten zoals Spiral Drives™️Of bieden een ©Identiteitsonderzoek op maat.

In al onze opdrachten streven we naar een situatie waar mensen gemotiveerd samenwerken. Waar leiderschap taakgericht én mensgericht is. En collegialiteit doorklinkt in de communicatie.

Met plezier zetten wij ook met u eerste stap daarin. Samen kijken we naar de situatie, hoe het zo gekomen is en of we tot actie kunnen overgaan.