LEGO® SERIOUS PLAY®.

BIND-t werkt met LEGO® SERIOUS PLAY®. Een methode bedacht voor het bevorderen van besluitvorming, teamontwikkeling, strategische planning, organisatieontwikkeling en probleemoplossing. We bieden verschillende programma's aan met LEGO® SERIOUS PLAY®:

Individuen en teams

Met LEGO® maken we de identiteit van teamleden en het gehele team visueel. Aangevuld met werkgerelateerde uitdagingen. Zodat er meer verbinding ontstaat. 

Organisatie en cultuur

Met LEGO® bouwen we de identiteit van de organisatie, stakeholders en externe en interne factoren. Waar grondbeginselen voor een positieve organisatiecultuur uit komen.

Processen en oplossingen

Met LEGO® brengen we processen, strategische doelen of oplossingen voor problemen in beeld. Wat zorgt voor grip en nieuwe mogelijkheden. 

de kracht van LEGO®

  • Bij het inzetten van LEGO® SERIOUS PLAY® wordt iedereen betrokken. Niet alleen degenen die zich makkelijk of vaak uitspreken leveren input. Iédereen bouwt en deelt het verhaal erachter. Waardoor de inbreng veel rijker wordt.
  • De bouwwerken leveren iets tastbaars op. Het zorgt het voor een 3D perspectief. Iets wat op tafel ligt, van de man af. Waardoor men makkelijker met elkaar in gesprek of conflict gaat. Het proces stimuleert reflectie en open communicatie onderling.
  • Het bouwen van LEGO® stimuleert een deel van ons brein dat veel meer mogelijkheden en oplossingen kent dan het planmatige deel van ons brein. 

 

Interesse in een sessie met LEGO® Serious Play®? Neem gerust contact op.