Spiral Drives™️

BIND-t is licentiehouder van Spiral Drives™️. Een onderzoeksmethode dat de drijfveren van een persoon, team of organisatie in kaart brengt. Spiral Drives is gebaseerd op de wetenschappelijke theorie van Prof. Clare W. Graves, vertaald naar een praktisch instrument voor de ontwikkeling van personen, teams of de hele organisatie. 

individueel drijfverenDNA™

Het beste uit jezelf halen start bij zelfkennis, zo ook het kennen van je drijfveren. Wát wil je, waar ervaar je weerstand bij, wat geeft je energie, waar ligt je focus? Deze kennis brengt duidelijkheid en motivatie. Wat jezelf bijsturen, ontwikkelen of omgaan met veranderingen zoveel makkelijker maakt. Ook in de interactie met anderen.  

team drijfverenDNA™

Teams functioneren het beste als teamleden elkaar versterken. Daarvoor hoeven ze niet hetzelfde te zijn, juist de diverse inbreng maakt van 1+1=3. Als team elkaars drijfveren kennen geeft hier een boost aan. Ook legt het onderlinge (vaak onbewuste) patronen bloot ter optimalisatie van teamdynamiek. 

collectief drijfverenDNA™

Door de collectieve drijfveren in een organisatie of team te meten kom je de cultuur die er heerst te weten. Ook komt naar voren wat er in de onderstroom speelt. Hangt er een productieve, offensieve of passieve energie? Klopt dit met wat het team of de organisatie voor ogen heeft, of is er bijsturing nodig? Meten is weten. 

Slechts 5% van ons gedrag komt voort vanuit het bewustzijn, de rest wordt onbewust gestuurd. Onze drijfveren bevinden zich ook in het onbewuste deel. Terwijl ze wel de motor achter je denken, voelen en handelen zijn. Als je iets wilt veranderen of ontwikkelen moet je wel zicht hebben op wat er speelt. Dit onderzoek maakt je bewust van wat er speelt. Zodat je het indien nodig kunt bijsturen. 

Interesse in een drijfveren onderzoek? Neem contact met ons op.